Q 1. In a certain code language,
'Enjoy the beautiful life' is written as  ' O50!Y   V22$O   B45*V   V28&G',
'Trial better than wisdom' is written as  'N63%D   M25$G   O46*G   I43%Y',
'Commit also makes policy' is written as ' L24$Z   V28$N   B37$K   G31%X',
'Banks are digital today' is written as ' O50#W   B53*G   H40*Y   V9&Z'.

1) What is the code for the word 'Trial' in given code language?

a) V22$O
b) O46*G
c) L24$Z
d) O50#W
e)None of above.

2) What is the code for the word 'Digital' in given code language?

a) O50#W
b) B37$K
c) B53*G
d)V9&Z
e) None of these.

3) What may be the possible code for 'Digital Money Easy Today' ?

a) B28&V   H40*Y   G31%X   M25$G
b) B53*G   B57*N   O50#W   Z14*R
c) A16%E   B53*G   S23&O   B28$V
d) O50#W   B53 *G   B57*N   B28$V
e) None of these.

4) What is the code for the word 'Wisdom' in given code language' ?

a) M25$G
b) N63%D
c) B45*V
d) N55%E
e) None of these.

5) ' B45*V   V22$O   I43%Y' may represents which of the following?

a) Life better wisdom
b) Commit policy life
c) Trial better life
d) Better than today
e) Enjoy life better.


Q 2) In a certain code language,
'Everyone should hope to win' is written as 'M^33G   F^28M   T^14O   M^27K   S*6R',
'Try even after loosing' is written as 'V*6V    W^23V   J*15I   M*22M',
'Lines with one interpretation' is written as 'S*9V   N*11M   M^15L   S^25G'
'Inflationary situations are difficult' is written as 'N^20I   S^13M   S$12O   J*15I'.

6) What is the code for the word 'Inflationary' in given code language?

a) N^20I
b) S^13M
c) V*6V
d) W^23V
e) M*22M

7) What is the code for the word 'loosing' in given code language?

a) T^14)
b) M^27K
c) S*6R
d) J*15I
e) M*22M.

8) What may be the possible code for 'Difficult situations after loosing' in the given code language?

a) S$12O   S^13M   V*6V   M*22M
b) N*11M  J*15I   M^27K   F^28M
c) S^25G   V*6V   T^14O    N^20I
d) S$12O   S^13M   V*6V   M^27K
e) Either 1 or 4.

9) What is the code for the word 'Interpretation' in the given code language?

a) M*15L
b) S^13M
c) N*11M
d) M^33G
e)None of these.

10) What may be the possible code for 'Everyday you should try something new' ?

a) F&15Z   M$12L   T^14O   M$20M   M$12L   W%15I
b) F&55Y   M$19L   L^14I   N$20M   G$12L   F%15I 
c) E&15R   N$66L   K^14O   H$20M   M%12L   U%15R   
d) F^15Z   M$12L   T^14O   J*15I  M$20M   W$2V
e) None of these.

ANSWERS -

1) B   2) A   3) D   4) B   5) E   6) A    7) E   8) A   9) A   10) D.


Logic for questions 1 to 5:


  • For 5 letter word -> use '*', 7 letter word ->use '#' , for 9 letter word -> use '!', for 3 letter word -> use '&' , for 4 letter word -> use '$', for 6 letter word-> use '%'.
  • how digit is used in the code -> No of alphabets in given word + sum of position of alphabets at odd positions.
  • After the completion of the code interchange 1st letter code & last letter code.
Logic for questions 6 to 10:

  • Symbolic code for odd no of alphabets -> use '$' , Even no of alphabets -> use '^' , prime no of alphabets -> use '*'.
  • How digit is used in the code -> (Sum of position of 2nd letter & 2nd last letter) - (No of alphabets in given word).
  • 1st letter code -> One word succeeds to reverse of 2nd letter in the word.
  • last letter code -> Reverse of 2nd last letter in the word.
POSTED BY
SNEHA CHAVAN
(TEAM SUPRAVI)