1. Statements: 1.All Bulbs are Tubes.
                         2.Some Tubes are Frames.
                         3.All Frames are Knives.
                         4.No Tube is Wire
   Conclusions: 1.No Wire is Bulb.
                         2.Some Knives are Bulbs.
                         3.Some Tubes are Frames.
                         4.Some Knives are Tubes.

A) Only 1,3 & 4 follows.
B) Only 2 follows.
C) Only 4 follows.
D)Only 1 & 4 follows.
E) All follows.

2. Statements: 1.Some Boxes are Bottles.
                         2.All Bottles are Benches.
                         3.Some Benches are Buckets.
                         4.No Bucket is Basket.

   Conclusions: 1.Some Benches are boxes.
                         2.Some Baskets are benches.
                         3.No Basket is Bench.
                         4.All buckets can be bottles.

A) Only 1 & 2 follows.
B) Only 2 follows.
C) Only 4 follows.
D)Only 1 & 4 follows.
E) Only 1,4 and Either 2 or 3 follows.

3. Statements: 1.Some Blue are Black.
                         2.Only Black is Pink.
                         3.No Pink is Green.
                         4.Atleast Some Green are Gray .

   Conclusions: 1.No Black is Green.
                          2.Atleast Some Gray can be Blue.
                          3.Some Pink are not Gray.
                          4.All Pink can be a Blue.

A) Only 1 follows.
B) Only 2 & 4 follows.
C) Only 4 follows.
D)Only 1 & 4 follows.
E) All follows.

4. Statements: 1.Some Blackboard are Chalk.
                         2.No Chalk is Bench.
                         3.All Blackboard are Black.
                         4.No Black is White.

   Conclusions:1.All Black are Blackboard.
                         2.Some Benches are not Blackboard.
                         3.No White is Blackboard.
                         4.No Bench is Blackboard.

A) None follows.
B) Only 2 follows.
C) Only 3 follows.
D) Only 1 & 4 follows.
E) None of these.

5. Statements: 1.Some Sisters are Daughters.
                         2.All Daughters are Mothers.
                         3.No Daughter is Brother.
                         4.All Brothers are Father.

   Conclusions:1.No Father is Daughter.
                         2.No Mother is Brother.
                         3.Some Sisters are Mother.
                         4.Some Fathers are Brothers.

A) None follows.
B) Only 2 follows.
C) Only 3 follows.
D) Only 3 & 4 follows.
E) None of these.

6. Statements: 1.Only Cat is Cow.
                         2. Atleast Some Cats are Dogs.
                         3. All Dogs are Rats.
                         4. Some Rats are Snakes.

   Conclusions:1.Some Cats are Cow.
                         2.All Rats are Dogs.
                         3.Atleast Some Snakes are Cats.
                         4.No Snake is Cat.

A) Only 1 and Either 3 or 4 follows.
B) Only 1 follows.
C) Only 3 & 4 follows.
D) Both 1 & 2 follows.
E) None of these.

7. Statements: 1. Some Peacocks are Tigers.
                         2. All Tigers are Lions.
                         3. Some Tigers are Monkeys.
                         4. Some Rabbits are Monkey as well as Lion.

   Conclusions:1.Some Peacock are Rabbits. 
                         2.Some Lions are Monkey.
                         3.Some Lions are Monkey as well as Rabbits.
                         4.No Rabbit is Peacock.

A) Only 1.
B) None follows.
C) Only 2 & 3 and Either 1 or 4 follows.
D) Both 1 & 3 follows.
E) All follows.

8. Statements: 1.All Balls are Stumps.
                         2. Some Bats Are Balls.
                         3. No Stump is Bag.
                         4. Some Hand gloves are Balls .

   Conclusions:1.No Bat is Bag. 
                         2.Some Hand gloves can be a Bat.
                         3.Some Stumps are Hand gloves..
                         4.No Hand gloves is Bag.

A) Only 1.
B) None follows.
C) All follows.
D) Both 1 & 3 follows.
E) Only 2 & 3 follows.

9. Statements: 1. No Petal is Fruit.
                         2. Some Petals are Roses.
                         3. All Fruits are Trees.
                         4. Some Flowers are Trees.

   Conclusions:1.No Rose is Fruit. 
                         2.No Tree is Petal.
                         3.Some Petals are Trees.
                         4.Some Roses are Fruits.

A) Only 1.
B) Either 2 or 3 and Either 1 or 4 follows.
C) Only 2 & 3 follows.
D) None follows.
E) All follows.

10. Statements:1. All Nails are Hammers.
                          2. All Needles are Nails.
                          3. Some Pins are Needles.
                          4. Some Threads are Needles .

   Conclusions:1.Some Threads are Nails. 
                         2.No Pin is Thread.
                         3.Some Pins are Hammers.
                         4.Some Nails are Needles as well as Hammers.

A) Only 1.
B) None follows.
C) Both 1 & 2 follows.
D) Both 1 ,3 & 4 follows.
E) None of these.

ANSWERS:

1) A  2) E  3) B  4) C  5) D  6) A  7) C  8) E  9) B  10) D.


Posted By,
Sneha Chavan,
(Team Supravi).