1. Statements: 1.All Tables are Torches.
                          2.Some Torches are Tyres.
                          3.Some Tyres are Tokens.
                          4.Some Tokens are Trains.

   Conclusions:1.All Tables can be Tokens.
                          2.No Table is Token.
                          3.Some Tyres are Trains.
                          4.Some Torches are Tables.

A) Only 1 follows.
B) Only 1 & 4 follows.
C) None follows.
D) Either 1 or 2 follows.
E) None of the above.

2. Statements: 1.All Rich are Poor.
                          2.All Air travelers are Rich.
                          3.Some Air traveler are Sick.
                          4.Some Sick are Treatment.

   Conclusions:1.All Air travelers are Sick.
                          2.All Rich are Sick.
                          3.Some Treatments are Sick.
                          4.Some Poor are Air traveler.

A) Only 1 follows.
B) Only 2 follows.
C) All follows.
D) Only 3 & 4 follows.
E) None of the above.

3.Statements:  1.Some Eagles are Parrots.
                          2.Some Pigeons are Parrots.
                          3.All Eagles are Elephants.
                          4.All Donkeys are Elephants.

   Conclusions:1.Some Donkeys are Eagles.
                          2.Some Pigeons are Parrots as well as Eagle..
                          3.No Eagle is Donkey.
                          4.Some Parrots can be a Donkey.

A) Only 1 follows.
B) Only 2  follows.
C) All follows.
D) Either 1 or 3 follows.
E) Only 4 and Either 1 or 3 follows.

4. Statements: 1.Some Spoons are Plates.
                          2.All Plates are Glasses.
                          3.All Glasses are Bowls .
                          4.Some Bowls are Cups.

   Conclusions:1.All Plates are Cups.
                          2.No Cup is Spoon.
                          3.Some Bowls are Glasses.
                          4.Some Cups are Spoons.

A) All follows.
B) Only 1 & 4 follows.
C) None follows.
D) Only 3 and Either 2 or 4 follows.
E) None of the above.

5. Statements: 1.Some Pencils are Erasers.
                          2.Some Erasers are Rulers.
                          3.All Rulers are Pens.
                          4.Some Pens are Books.

   Conclusions:1.Some Pens are Pencils.
                          2.Some Rulers are Erasers.
                          3.Some Rulers are Books.
                          4.All Pens are Rulers.

A) Only 2 follows.
B) All follows.
C) Only 4 follows.
D) Either 1 or 2 follows.
E) None of the above.

6. Statements: 1.Some Milk is Tea.
                          2.All Tea is Coffee.
                          3.No Coffee is a Black tea.
                          4.All Black tea is Cold drink.

   Conclusions:1.All Tea being Milk is a possibility.
                          2.No Cold drink is a Coffee.
                          3.Some Cold drink are Black tea.
                          4.Some Tea is Milk.

A) Only 1,3 & 4 follows.
B) Only 1 follows.
C) All follows.
D) Only 3 or 4 follows.
E) None of the above.

7. Statements: 1.Some Apple are Samsung.
                          2.No Samsung is Lava.
                          3.No Lava is Motorola.
                          4.All Motorola are Sony.

   Conclusions:1.Some Samsung are Apple.
                          2.No Sony is Lava.
                          3.No Lava is Samsung.
                          4.All Sony are Motorola.

A) Only 1 follows.
B) Either 1 or 4 follows.
C) All follows.
D) Only 1 & 3 follows.
E) None of the above.

8. Statements: 1.All Guitars are Violin.
                          2.Some Violin are Piano.
                          3.No Piano is Clarinate.
                          4.Some Clarinets are Flute.

   Conclusions:1.No Guitar is Piano.
                          2.Some Flute are Clarinet.
                          3.All Piano can be Violin.
                          4.No Flute is Piano.

A) Only 3 follows.
B) Only 1 & 4 follows.
C) All follows.
D) Either 1 or 2 follows.
E) Only 2 & 3.

9. Statements: 1.All Fans are Desks.
                          2.No Desk is Tape.
                          3.Some Tapes are Iron.
                          4.All Iron are Home Theater.

   Conclusions:1.Some Fans are Desks.
                          2.No Iron is Desk.
                          3.All Tape being a Home Theater is a possibility .
                          4.Some Home Theater are Tape.

A) All follows.
B) Only 1,3 & 4 follows.
C) None follows.
D) Both 1 or 2 follows.
E) None of the above.

10. Statements: 1.Some Boys are Engaged.
                            2.Some Engaged are Committed.
                            3.All Committed are Married.
                            4.No Single is Married.

   Conclusions: 1.All Boys can be a Married.
                           2.Some Engaged are Committed as well as Married.
                           3.No Single is Committed.
                           4.No boy is Single.

A) Only 1 follows.
B) Only 1 & 4 follows.
C) All follows.
D) Both 1 & 2 follows.
E) Only 1,2  & 3 follows.

ANSWERS :-

1) B  2) D   3) E   4) D   5) A   6) A   7) D   8) E   9) B   10) E.

POSTED BY,
Sneha Chavan,
(Team Supravi)