1. Statements: 1.Some earth is Saturn.
                         2.All Saturn are Mars.
                         3.No mars is Sun.
                         4.No Sun is Moon.

   Conclusions: 1.Some Mars are Saturn.
                         2.Some Saturn are Earth.
                         3.No Sun is Mars.
                         4.No Moon is Sun.

A) Only 1,2 & 3 follows.
B) Only 2 follows.
C) Only 4 follows.
D)Only 1 & 4 follows.
E) All follows.

2. Statements: 1. Some roses are lilies.
                          2. Some lilies are jasmines.
                          3. All roses are flowers.
                          4. No flower is a fruit.

   Conclusions: 1.No rose is a fruit.
                          2.Some jasmines are not roses.
                          3.All lilies being jasmines is a possibility.
                          4. No jasmine is a flower.

A) Only 1 follows.
B) Only 4 follows.
C) Either 1& 3 follows.
D)Both 1 & 3 follows.
E) None follows.

3. Statements: 1.Some point is a scale.
                         2. No scale is a triangle.
                         3. Some points are circle.
                         4. All circle are rectangle.

 Conclusions: 1. Some points are not triangle.
                        2. Some rectangles are point.
                        3. Some circle are scale.
                        4. Some circle are not scale.

A) Either 3 or 4 follows.
B) Only 1 & 2 follows.
C) Only 1 and Either 3 or 4 follows.
D) Only 1 follows.
E) All follows.

4. Statements: 1.Some buses are bikes.
                         2. All bikes are metros.
                         3.Some metros are rails.
                         4. No rail is bicycle.

 Conclusions: 1. No bicycle is bike.
                        2. Some rails are bikes.
                        3. Some bicycles are bikes.
                        4. No bicycle is metro.

A) None follows.
B) Either 1 or 3 follows.
C) Only 4 follows.
D) Only 2 & 3 follows.
E) None of above.

5. Statements: 1. All copies are pen.
                         2. No pen is note.
                         3. No rough is copy.
                         4. All roughs are notebooks.

Conclusions:  1. No copy is note.
                        2. Some copy can be rough.
                        3. Some notebooks are rough.
                        4. Some pens are not notebooks.

A) Only 3 follows.
B) None follows.
C) Only 1 & 3 follows.
D) All follows.
E) None of these.

6. Statements: 1. All dark are nights.
                         2. No dark is day.
                         3. Some days are time.
                         4. Some blacks are dark.

 Conclusions: 1. No day is night.
                        2. Some black are not time.
                        3. Some time is a day.
                        4. Some nights are black.

A) Only 4 follows.
B) Only 1 & 2 follows.
C) Both 2 & 4 follows.
D) Both 3 & 4 follows.
E) None follows.

7. Statements: 1. Some bears are dogs.
                         2. No dog is deer.
                         3. Some deer are foxes.
                         4. All foxes are elephants.

 Conclusions:  1. Some bear are not deer.
                         2. All elephants are deer.
                         3. Some bear can be a fox.
                         4. Some elephants are not bear. 

A) Either 2 or 4 follows.
B) Only 1 & 3 follows.
C) Both 1 & 4 follows .
D) All follows.
E) Only 3 follows.

8. Statements: 1. Only apples are mango.
                         2. Some apples are bananas.
                         3. No banana is a grape.
                         4. Some grapes are not oranges.

 Conclusions:  1. All mangoes are apples.
                         2. Some mangoes are not grapes.
                         3. Some bananas are not oranges.
                         4. Some bananas are mangoes.

A) Only 1 & 3 follows.
B) Only 4 follows.
C) Only 2 follows.
D) All follows.
E) None follows.

9. Statements: 1. No lion is tiger.
                         2. Some tigers are horses.
                         3. All goats are lions.
                         4. Some goats are sheep.

Conclusions:  1. Some horses are tigers.
                        2. All sheep are horses.
                        3. All horses can be a tiger.
                        4. Some sheep are are not horses.

A) Either 2 or 4 follows.
B) Only 1 follows.
C) Only 1 & 3 follows.
D) All follows.
E) Only 1 & Either 2 or 4 follows.

10. Statements: 1. Some  tents are houses.
                           2. All houses are buildings.
                           3. Some buildings are bungalows.
                           4. Some tents are huts.

 Conclusions:    1. No hut is bungalow.
                           2. Some tents are buildings.
                           3. No hut is building.
                           4. Some buildings are huts.

A) Only 2 follows.
B) Only 3 follows.
C) Both 2 or 4 follows.
D) Only 2 and Either 3 or 4 follows.
E) None of these.

ANSWERS -

1.E    2.C    3.B     4.B    5.C    6.D    7.B    8.A    9.C    10.D


POSTED BY:
Sneha Chavan
(Supravi Team)