1. Statements: 1.Some earth is Saturn.
                         2.All Saturn are Mars.
                         3.No mars is Sun.
                         4.No Sun is Moon.

   Conclusions: 1.All Mars being Saturn is a possibility.
                           2.Some Sun are not Earth.
                           3.Some Moon can be a Mars.

A) Only 1 & 3 follows.
B) Only 2 follows.
C) Only 3 follows.
D) Both 1 & 2 follows.
E) All follows.

2. Statements: 1. Some roses are lilies.
                          2. Some lilies are jasmines.
                          3. All roses are flowers.
                          4. No flower is a fruit.

   Conclusions: 1.Some Jasmines can be a Roses.
                           2.All Roses being Lilies is a possibility.
                           3.Some Lilies are not Fruits.
                           

A) All follows.
B) Only 1 follows.
C) Only 2 follows.
D) Both 1 & 3 follows.
E) None follows.

3. Statements: 1.Some point is a scale.
                         2. No scale is a triangle.
                         3. Some points are circle.
                         4. All circle are rectangle.

 Conclusions: 1.Some Point are not Scale.
                        2. Some Triangle can never be Scale.
                        3. Some Points are not Rectangle.
                     
A) Either 3 or 2 follows.
B) Only 1 & 2 follows.
C) Only 3 follows.
D) Only 2 follows.
E) All follows.


4. Statements: 1.Some buses are bikes.
                         2. All bikes are metros.
                         3.Some metros are rails.
                         4. No rail is bicycle.

 Conclusions: 1.Some Buses can be a Rails.
                         2.Some Bikes can never be Rails.
                         3.Some Metros can never be Buses.
                        
A) None follows.
B) Either 1 or 3 follows.
C) Only 1 follows.
D) Only 2 & 3 follows.
E) None of above.

5. Statements: 1.All copies are pen.
                          2.No pen is note.
                          3.No rough is copy.
                          4.All roughs are notebooks.

Conclusions:  1. Some Copies can never be Notebook.
                         2. Some Notes can be Copies.
                         3. Some Notebooks can never be Notes.
                      

A) Only 3 follows.
B) None follows.
C) Only 1 & 3 follows.
D) All follows.
E) None of these.

6. Statements: 1. All dark are nights.
                          2. No dark is day.
                          3. Some days are time.
                          4. Some blacks are dark.

 Conclusions: 1.Some Days can be a Black.
                         2. Some Days are not Nights.
                         3. Some Days can never be Black.
                  
A) Only 1 follows.
B) Only 1 & 2 follows.
C) Both 2 & 3 follows.
D) All follows.
E) None follows.

7. Statements: 1. Some bears are dogs.
                          2. No dog is deer.
                          3. Some deer are foxes.
                          4. All foxes are elephants.

 Conclusions:  1. Some Bear are not Dog.
                          2. Some Deer being Dog is a possibility.
                          3. Some Dog are not Elephants.
                        

A) Both 2 or 3 follows.
B) Only 1 & 3 follows.
C) Only 2 follows .
D) None follows.
E) None of these.

8. Statements: 1. Only apples are mango.
                          2. Some apples are bananas.
                          3. No banana is a grape.
                          4. Some grapes are not oranges.

 Conclusions:  1. Some Mangoes can be a Banana.
                          2. Some Oranges are not Grapes.
                          3. Some Bananas can be a Oranges.
                        

A) Only 1 & 3 follows.
B) Only 1 follows.
C) Only 2 follows.
D) All follows.
E) None follows.

9. Statements: 1. No lion is tiger.
                         2. Some tigers are horses.
                         3. All goats are lions.
                         4. Some goats are sheep.

Conclusions:  1. All Sheep can be a Lion.
                         2. Some Tigers are not Sheep.
                         3. Some Horses are not being Lion is a possibility .
                      

A) Either 2 or 3 follows.
B) Only 1 follows.
C) Only 2 follows.
D) All follows.
E) Only 3 follows.


10. Statements: 1. Some  tents are houses.
                            2. All houses are buildings.
                            3. Some buildings are bungalows.
                            4. Some tents are huts.

 Conclusions:    1.Some Bungalows can be a Tent.
                            2.Some Houses being a Huts is a possibility.
                            3.All Bungalows being a Building is a possibility.
                         
A) Only 2 follows.
B) Only 3 follows.
C) Both 2 or 4 follows.
D) All follows.
E) None of these.

ANSWERS -

1.A    2.A    3.D     4.C    5.B    6.A    7.D    8.A    9.B    10.D


POSTED BY :
Sneha Chavan
(Team Supravi)