1. Statements: 1.All Bulbs are Tubes.
                         2.Some Tubes are Frames.
                         3.All Frames are Knives.
                         4.No Tube is Wire.

   Conclusions: 1.Some Bulbs can be a Wire.
                           2.All Frames being a Tube is a possibility.
                           3.Some Wires can never be Tube.
                       

A) Only 1,3  follows.
B) Only 2 follows.
C) Only 3 follows.
D) Only 1 follows.
E) All follows.

2. Statements: 1.Some Boxes are Bottles.
                         2.All Bottles are Benches.
                         3.Some Benches are Buckets.
                         4.No Bucket is Basket.

   Conclusions: 1.Some Buckets can be a Bottles.
                           2.Only Benches are Bottles is a possibility.
                           3.Some Boxes are not Buckets.
                       

A) All follows.
B) Only 2 follows.
C) Only 3 follows.
D) Only 1 follows.
E) None of these.

3. Statements: 1.Some Blue are Black.
                         2.Only Black is Pink.
                         3.No Pink is Green.
                         4.Atleast Some Green are Gray .

   Conclusions: 1.All Pink being Green is a possibility.
                           2.Some Gray can never be Green.
                           3.All Pink being Gray is a possibility.
                         
A) Only 1 follows.
B) Only 2 follows.
C) Only 3 follows.
D) Only 1 & 3 follows.
E) All follows.

4. Statements: 1.Some Blackboard are Chalk.
                          2.No Chalk is Bench.
                          3.All Blackboard are Black.
                          4.No Black is White.

   Conclusions:1.Some White can never be Blackboard
                          2.Some Benches are not Black.
                          3.All Chalk being a Black is a possibility.
                      

A) None follows.
B) Only 2 follows.
C) Only 3 follows.
D) All follows.
E) None of these.

5. Statements: 1.Some Sisters are Daughters.
                          2.All Daughters are Mothers.
                          3.No Daughter is Brother.
                          4.All Brothers are Father.

   Conclusions:1.Some Brother are not Sister.
                          2.All Father being a Mother is a possibility.
                          3.Some Daughter being a Father is not a possibility.
                       

A) None follows.
B) Only 2 follows.
C) Only 3 follows.
D) All follows.
E) None of these.

6. Statements: 1.Only Cat is Cow.
                         2. Atleast Some Cats are Dogs.
                         3. All Dogs are Rats.
                         4. Some Rats are Snakes.

   Conclusions:1.Some Cow can be a Snake.
                          2.Some Snake are not Cow.
                          3.Some Snake can be a Cat.
                     
A) Only 2 follows.
B) Only 1 follows.
C) Only 3 follows.
D) Both 1 & 3 follows.
E) None of these.

7. Statements: 1. Some Peacocks are Tigers.
                         2. All Tigers are Lions.
                         3. Some Tigers are Monkeys.
                         4. Some Rabbits are Monkey as well as Lion.

   Conclusions:1.Some Rabbits can never be Peacock. 
                         2.Some Monkey are not Lion.
                         3.All Rabbits being Lion is a possibility.
                       
A) Only 1.
B) None follows.
C) Only 3 follows.
D) Both 1 & 2 follows.
E) All follows.

8. Statements: 1.All Balls are Stumps.
                         2. Some Bats Are Balls.
                         3. No Stump is Bag.
                         4. Some Hand gloves are Balls .

   Conclusions:1.Some Bats are not Bags. 
                         2.All Hand gloves being a Ball is possibility.
                         3.Some Stumps can never be Bags..
                       

A) Only 1 & 2 follows.
B) None follows.
C) All follows.
D) Only 2 follows.
E) Only 2 & 3 follows.

9. Statements: 1. No Petal is Fruit.
                         2. Some Petals are Roses.
                         3. All Fruits are Trees.
                         4. Some Flowers are Trees.

   Conclusions:1.Some Roses can never be Flowers. 
                          2.All Fruits being a Flower is a possibility.
                          3.All Trees being a Roses is a possibility.
                        

A) Only 1.
B) Only 2 follows.
C) Only 2 & 3 follows.
D) None follows.
E) All follows.

10. Statements:1. All Nails are Hammers.
                          2. All Needles are Nails.
                          3. Some Pins are Needles.
                          4. Some Threads are Needles .

   Conclusions:1.All Pins being a Hammer is a possibility. 
                          2.Some Threads are neither Nail nor Hammer.
                          3.All Needle being a Hammer is a possibility.
                        

A) Only 1.
B) None follows.
C) Both 1 & 2 follows.
D) Both 1 ,3 follows.
E) None of these.

ANSWERS:

1) B  2) D  3) C  4) C  5) B  6) D  7) C  8) A  9) C  10) A.


Posted By,
Sneha Chavan,
(Team Supravi).