1. Statements: 1.All Tables are Torches.
                          2.Some Torches are Tyres.
                          3.Some Tyres are Tokens.
                          4.Some Tokens are Trains.

   Conclusions:1.Some Train are not Tyre .
                          2.All Table being a Tyre is a possibility.
                          3.Some Token being a Torch is a possibility.
                          
A) Only 1 follows.
B) Only 2 & 3 follows.
C) None follows.
D) Either 1 or 2 follows.
E) None of the above.

2. Statements: 1.All Rich are Poor.
                          2.All Air travelers are Rich.
                          3.Some Air traveler are Sick.
                          4.Some Sick are Treatment.

   Conclusions:1.Some Treatments are not Air traveler.
                          2.All Sick being a Poor is a possibility.
                          3.Some Poor are not a Treatment.
                        
A) Only 2 follows.
B) Only 1 follows.
C) All follows.
D) Only 3 follows.
E) None of the above.

3.Statements:  1.Some Eagles are Parrots.
                          2.Some Pigeons are Parrots.
                          3.All Eagles are Elephants.
                          4.All Donkeys are Elephants.

   Conclusions:1.All Elephants being Eagle is a possibility.
                          2.Some Pigeon are not Elephants..
                          3.Only Elephants are Donkeys is a possibility.
                         
A) Only 1 follows.
B) Only 2  follows.
C) All follows.
D) Either 1 or 3 follows.
E) None follows.

4. Statements: 1.Some Spoons are Plates.
                          2.All Plates are Glasses.
                          3.All Glasses are Bowls .
                          4.Some Bowls are Cups.
   Conclusions:1.All Spoons can be a Cups.
                          2.Some Plates are not Bowls.
                          3.Some Bowls can never be Spoons
                         
A) All follows.
B) Only 1 & 2 follows.
C) None follows.
D) Only 1 follows.
E) None of the above.

5. Statements: 1.Some Pencils are Erasers.
                          2.Some Erasers are Rulers.
                          3.All Rulers are Pens.
                          4.Some Pens are Books.

   Conclusions:1.Some Pencils are Books.
                          2.All Erasers being a Pen is a possibilty.
                          3.No Pencil is Book.
                        

A) Only 2 and Either 1 or 3 follows.
B) All follows.
C) Only 2 follows.
D) Either 1 or 3 follows.
E) None of the above.

6. Statements: 1.Some Milk is Tea.
                          2.All Tea is Coffee.
                          3.No Coffee is a Black tea.
                          4.All Black tea is Cold drink.

   Conclusions:1.All Milk being a Cold drink is a possibility.
                          2.Some Coffee are not Milk.
                          3.Some Milk are not Black tea.
                          

A) Only 1 & 3  follows.
B) Only 1 follows.
C) All follows.
D) Only 2 follows.
E) None of the above.

7. Statements: 1.Some Apple are Samsung.
                          2.No Samsung is Lava.
                          3.No Lava is Motorola.
                          4.All Motorola are Sony.

   Conclusions:1.All Apple being a Sony is a possibility.
                          2.Some Lava are not Apple.
                          3.All Motorola being Apple is a possibility.
                        

A) Only 1 follows.
B) Either 1 or 3 follows.
C) All follows.
D) Only 1 & 3 follows.
E) None of the above.

8. Statements: 1.All Guitars are Violin.
                          2.Some Violin are Piano.
                          3.No Piano is Clarinate.
                          4.Some Clarinets are Flute.

   Conclusions:1.All Guitar being a Piano is a possibilty.
                          2.Some Flute are not Piano.
                          3.All Clarinet being a Violin is a possibility.
                        

A) Only 3 follows.
B) Only 1  follows.
C) All follows.
D) Either 1 or 2 follows.
E) Only 2 & 3 follows.

9. Statements: 1.All Fans are Desks.
                          2.No Desk is Tape.
                          3.Some Tapes are Iron.
                          4.All Iron are Home Theater.

   Conclusions:1.Some Recorder are not Desks.
                          2.Some Iron are not Fan.
                          3.All Tape being a Home Theater is a possibility .
                        
A) Only 2 follows.
B) Only 1 & 3 follows.
C) None follows.
D) Both 1 & 2 follows.
E) None of the above.

10. Statements: 1.Some Boys are Engaged.
                            2.Some Engaged are Committed.
                            3.All Committed are Married.
                            4.No Single is Married.

   Conclusions: 1.All Singles can be Boys.
                           2.Some Engaged are not Single.
                           3.All Married being a Boy is not a possibility.
                        
A) Only 1 follows.
B) Only 3 follows.
C) All follows.
D) Both 1 & 2 follows.
E) Only 2 follows.

ANSWERS :- 

1) B  2) A   3) E   4) D   5) A   6) A   7) D   8) C   9) E   10) D.

Posted by,
Sneha Chavan,
(Team Supravi)