1.Two trains from the points A and B moving in opposite direction, at the point they meet the second train travels 180 kms more than the first. The speeds are 50kmph and 60kmph respectively find the distance between A and B?
Ans:1980 kms

 2.A train X speeding with 120 kmph crosses another train Y running in the same direction, in 12 minutes. If the lengths of the trains X and Y be 200 m and 400 m respectively, what is the speed (in kmph) of the train Y?
Ans:360

3. Deogiri Express travels at an average speed of 100 km/hr, stopping for 3 minutes after every 75 km.         How long did it take to reach its destination 600 km from the starting point?
Ans:381 sec

4.A train crosses a platform 100 meters long in 60 seconds at a speed of 45 km per hour. The time taken by the train to cross an electric pole is:
Ans:52 secs

5.Two trains  A and B running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of Speeds of B to A?
Ans:2:3

6.A train passes a station platform in 25 sec. and a man standing on the platform in 20 sec. If the speed of the train is 54 Km/hr, what is the length of the train?
Ans:300 m

7.How long will a train 200 m long travelling at 92 kmph take to overtake another train 300m long travelling at 74 kmph?
Ans:1 min 40 sec

8.A train is running at 54 kmph takes 20 seconds to pass a platform. Next it takes 12 seconds to pass a man walking at 6 kmph in the same direction in which the train is going. Find the length of the platform.
Ans:140m

9.Two trains travel toward each other on the same track, beginning 100 miles apart. One train travels at 40 miles per hour; the other travels at 60 miles an hour. A bird starts flight at the same location as the faster train, flying at a speed of 90 miles per hour. When it reaches the slower train, it turns around, flying the other direction at the same speed. When it reaches the faster train again, it turns around -- and so on. When the trains collide, how far will the bird have flown?
Ans:90 miles

10.Two trains from Lucknow leave for Delhi at 11 A.M. and 11:15 A.M. and travel at 152 km/h and 171 km/h respectively. How many kilometers from Lucknow will the two trains meet?
Ans:342 km